14 July

Fundraiser*ka PROSTOR PRO - PROSTOR PRO, o.p.s.

35 000 – 38 000 CZK/month
Naším posláním je podporovat lidi při zdolávání životních překážek. Rozvíjíme jejich dovednosti, aby i v obtížných situacích dokázali držet život ve vlastních rukou.

POJĎ ŘÍDIT DÁRCOVSTVÍ V PROSTOR PRO!

Počet ohrožených dětí roste a my usilujeme o to, aby žádné z nich nezůstalo na svoje potíže samo. Bavilo by tě získávat pro naši misi podporu od dárců a pečovat o naši rostoucí dárcovskou komunitu?

Pojď s námi

• hledat lidi, co mají chuť pomáhat
  • ukazovat jim pozitivní dopad naší práce
  • plánovat a vést kampaně na podporu ohrožených dětí
  • pečovat o naše dárce a rozvíjet s nimi dobré vztahy

Zkrátka pomáhej nám růst, aby každé dítě dostalo šanci na dobrý život!

Během posledních 6 let jsme ztrojnásobili objem pomoci na 1400 dětí v 8 městech Královéhradeckého kraje a získali za to několik významných ocenění. Teď musí růst i naše zdroje!

Nabízíme ti:

• úvazek 1,0 HPP se mzdou 35 000 Kč + motivační odměny za plnění fundraisingového plánu
  • pozici v managementu organizace a velkou samostatnost v plánování práce
  • pracovní balanc: schůzky s dárci + práce v hradeckém officu + po zapracování možnost 1 den týdně home office.
  • balíček benefitů včetně stravenek, příspěvku na dopravu, sick days a dnů volna navíc (více níže)
  • mimořádně pestrou a tvůrčí práci, kde neumřeš na stereotyp, a hlavně misi, která dává smysl.

Nezačínáš na zelené louce - přebereš fungující agendu!
V ekonomickém minitýmu navážeš na 25 let zkušeností s firemním a individuálním fundraisingem. Fundraising v PROSTOR PRO – to je tkaní podpůrné sítě. Dobré vztahy s našimi dárci zakládáme na sdílené smysluplnosti, reálném dopadu naší práce a důvěryhodnosti.

• Na začátku budeš především poznávat naše dárce – na dálku i na schůzkách, intenzivně se školit a vzdělávat. Tak vpluješ do systému fundraisingu u nás.
  • Postupně přebereš naplno každodenní koordinaci fundraisingu v organizaci – od nápadů, přes tipy od kolegů až po samostatné schůzky. Dárce přivádíme všichni, ty tomu dáváš myšlenku a řád.
  • Od nového roku aktivně rozjedeš hledání nových dárcovských příležitostí a navazování vztahů s potenciálními dárci. Budeš dál systematicky rozvíjet síť našich podporovatelů.
  • K tomu přidáš přípravu prezentací a podkladů včetně žádostí o dary a také spolutvorbu atraktivních promo materiálů pro dárce. Na tomhle si zakládáme a chceme to umět ještě líp.
  • Systematicky povedeš evidenci kontaktů ve fundraisingovém systému a zvládneš pravidelné reporty o plnění fundraisingového plánu. Protože systém je král a plán jeho královna.

Vidíš se v tom? Zkus checklist

• Baví mě lidi, rád/a a dobře komunikuji písmem i hlasem, a především umím naslouchat potřebám druhých.
  • Jsem kreativní, mám rozhled a těší mě se vzdělávat, takže zvládám v pravou chvíli myslet za dva rohy.
  • Jsem srdcař/ka, co si dokáže vyhrnout rukávy, pohlídat termíny a dodržuje, co slíbí.
  • Dobře chápu, že orientace na výkon není Bůh, ale je v téhle branži rozhodně důležitá.
  • Baví mě sebeřízení a nepletu si ho se sebestředností.
  • Jsem otevřená hlava, co si poradí s nástroji jako je Excel, Canva, Mailchimp a s chutí prozkoumává i možnosti AI.
  • Aktivně řídím auto.

Podpoříme tvůj růst a vzdělávání. To je u nás základ

• Pečlivě tě zaškolíme a budeme tě podporovat v dalším vzdělávání – ušiješ si ho na míru a my ho zaplatíme.
  • Zaručujeme ti kontinuální odborné vedení přímo od ředitele organizace.
  • Počítat můžeš s pravidelnou supervizí manažerského týmu.
  • Načerpat nové nápady budeš moct na workshopech, kurzech a konferencích.
  • U oběda se u nás potkáš s vystudovanými politology, sociology, sociálními pedagogy, ekonomy, lingvisty a filosofy… to je samo o sobě taky dobrá škola!

A teď ty benefity. S tímhle můžeš počítat

• Dobré sladění pracovního a soukromého života díky flexibilní pracovní době.
  • Po zaškolení budeš mít možnost pracovat částečně z home office.
  • Stravenkový paušál na něco k dobrého k snědku 70 Kč/den přímo na bankovní účet.
  • Pokud nejsi z Hradce, rádi ti přispějeme na dopravu do zaměstnání.
  • Garantujeme ti 5 týdnů dovolené v roce jako základ.
  • Dny volna navíc k dovolené ti porostou s odpracovanou dobou v organizaci.
  • Můžeš bez otázek využít 3 placené sick days ročně.
  • Pro odpočinek nebo práci na čerstvém vzduchu oceníš náš pracovně-relaxační zahradní altán uprostřed zeleně.
  • Jsme přátelští i k jiným živočišným druhům, takže zvíře v kanceláři je (po domluvě s kolegy) v pohodě.

Znáš PROSTOR PRO? Jsme experti na prevenci a řešení rizik u dětí a dospívajících

Už 25 let podporujeme děti a mladé lidi při zdolávání životních překážek. Rozvíjíme jejich dovednosti, aby i v obtížných situacích dokázali udržet život ve vlastních rukou. 8 měst – 1400 dětí a dospívajících + 20 škol – 2500 školáků. Ročně. Máme největší nízkoprahový tým pro mládež v Královéhradeckém kraji a reálný dopad na zlepšení situace ohrožených dětí i života v lokalitách, kde působíme.

• Poslední nezávislý audit kvality nám přidělil v NZDM hodnocení 98 %.
  • Získali jsme ocenění Nejlepší ambulantní a terénní sociální služba Královéhradeckého kraje 2023.
  • V roce 2024 jsme získali Cenu zmocněnkyně vlády pro lidská práva v kategorii Inovace.
  • Nadace Direct Social Impact si nás v roce 2025 vybrala jako organizaci pro svou dlouhodobou investici do sociálního dopadu v České republice.
  • V roce 2026 se naše odborná ředitelka stala Osobností roku České asociace streetwork.

Pošli nám prosím

Strukturovaný životopis s uvedením profesních předpokladů, včetně kontaktních údajů a údajů o odborných znalostech a dovednostech.

Krátký podklad, který nám pomůže lépe porozumět tvému způsobu uvažování. Nejde o test – neočekáváme profesionální úroveň ani zkušenost s fundraisingem:

• Co tě oslovuje na práci fundraisera*ky PROSTOR PRO?
  • Popiš situaci, kdy jsi někoho o něco žádal/a – o peníze, pomoc, podporu, spolupráci. Jak jsi postupoval/a a jak to dopadlo?
  • Kdybys měl/a minutu na to přesvědčit ve výtahu cizího člověka, aby podpořil PROSTOR PRO, co byste mu řekl/a?

Sumář pro diář

• Přihlášky přijímáme do 31. července 2026 do půlnoci.
  • Pohovory budou probíhat od 10. srpna 2026 (přesný termín si dohodneme).
  • Nástup během září 2026.

Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Occasional work from home, Education allowance, Cell phone, Opportunity to work up hours, Individual schedules of working hours, Bonuses, Individual budget for personal growth, Transport allowance, Dedicated time for innovations, Flexible start/end of working hours, Children-friendly office, Notebook, Self-organization of the job, Dog-friendly office

Salary:
35 000 – 38 000 CZK/month