13 July

Architekt/Architektka ICT. - Ředitelství silnic a dálnic s. p.

Jsme Ředitelství silnic a dálnic s. p., naším cílem je kvalitní a fungující dálniční a silniční infrastruktura. Všichni se snažíme, aby Česko jelo pohodlně, rychle a hlavně bezpečně. Chceš být u projektů, které mají reálný dopad na každodenní život tisíců lidí? Přidej se k nám a podílej se na přípravě klíčových dopravních staveb v ČR – od prvního návrhu až po okamžik, kdy se projekt předá k realizaci.

Co vás čeká

Samostatné oddělení koncepce ICT hledá kolegu nebo kolegyni, který/á se chce podílet na rozvoji ICT ve významné organizaci veřejné správy.

Nehledáme provozního administrátora ani projektového koordinátora.

Hledáme člověka, který pomůže vybudovat architektonický pohled na ICT - od služeb a aplikací přes data, integrace a technologie až po pravidla pro budoucí rozvoj.

Tato role je vhodná pro člověka, kterého baví chápat souvislosti, dávat složitým věcem strukturu a vytvářet odborné podklady, podle kterých se dá řídit další rozvoj ICT. Budete u témat, která mají dlouhodobý dopad na fungování organizace: enterprise architektura, katalog ICT služeb, ICT governance, standardy, metodiky, digitalizace, automatizace a praktické využití moderních technologií.

• mapování současného ICT prostředí a jeho hlavních vazeb
  • popis návazností mezi ICT službami, aplikacemi, daty, integracemi a technologiemi
  • spolupráce na tvorbě a rozvoji katalogu ICT služeb
  • příprava architektonických podkladů pro rozhodování o rozvoji ICT
  • spolupráce na ICT standardech, metodikách a koncepčních materiálech
  • posuzování rozvojových záměrů z pohledu architektury a dlouhodobé udržitelnosti
  • spolupráce s odbornými útvary, projektovými týmy a dodavateli
  • odborná oponentura návrhů dodavatelů a podpora při formulaci požadavků
  • podpora digitalizačních, transformačních a inovačních iniciativ

Jaké znalosti a dovednosti byste měli mít

• zkušenost v oblasti ICT architektury, systémové analýzy nebo návrhu ICT řešení
  • orientaci v informačních systémech a ICT prostředí
  • schopnost přemýšlet v souvislostech - služby, aplikace, data, procesy, technologie
  • analytické a koncepční myšlení
  • schopnost připravit odbornou dokumentaci, která je srozumitelná a použitelná
  • samostatnost, pečlivost a schopnost dotahovat výstupy
  • schopnost komunikovat s technickými i netechnickými partnery napříč organizací

Výhodou bude, pokud budete umět

• znalost enterprise architektury,
  • znalost TOGAF, ArchiMate nebo BPMN,
  • zkušenost s ITIL, katalogem služeb nebo service managementem,
  • zkušenost s datovou architekturou, integracemi nebo aplikační architekturou,
  • zkušenost s veřejnou správou nebo velkou organizací,
  • orientace v oblasti digitalizace, automatizace nebo AI.

Co vám můžeme nabídnout

• možnost podílet se na dlouhodobém rozvoji ICT jedné z nejvýznamnějších organizací veřejné správy v České republice
  • práci s reálným dopadem – vaše návrhy budou ovlivňovat fungování systémů podporujících správu a provoz dopravní infrastruktury
  • prostor aktivně utvářet architektonické principy, standardy a směr dalšího rozvoje ICT
  • možnost profesního růstu: u nás se budete mít možnost dále rozvíjet a učit
  • pružnou pracovní dobu, která umožní sladění pracovního a osobního života
  • zaměstnanecké benefity: 5 týdnů dovolené, 5 dní indispozičního volna, 2 dny home office v měsíci, stravenkový paušál, roční dálniční známka, benefitní karta e-Benefity, penzijní připojištění či produkty spoření na stáří, zvýhodněná Multisport karta, možnost využití firemních rekreačních zařízení, permanentky do ZOO Praha a Olomouc, Aquaparků (Čestlice, Moravia), skipasy na lyže

Corporate recreational facilities, Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Occasional work from home, Education allowance, Contribution to sport / culture / leisure, Cell phone, Bonuses, 13th monthly salary, Flexible start/end of working hours, Notebook, Contributions to the pension / life insurance

Full-time work
Contract Duration: