8 July

Software Engineer (IBM Mainframe, zOS MVS, Kritické Automotive Systémy) - ASSIST spol. s r.o.

75 000 – 110 000 CZK/month

Chceš pracovat na systémech, které nejsou jen další webová aplikace? Chceš pracovat se seniorními kolegy s dlouholetými zkušenostmi v IBM Mainframe systémech? Přidej se k nám!

Hledáme vývojáře nebo vývojářku do týmu, který se stará o důležité aplikací pro významného klienta z automotive sektoru. Jde o stabilní enterprise prostředí, kde se řeší reálné obchodní procesy, integrace, datové toky a provoz kritických systémů.

Pracujeme na vývoji a provozu aplikací, které slouží klientům ve Španělsku. Budeš v kontaktu i s kolegy ze zahraničí – Business Analysts, delivery týmy a s dalšími technickými kolegy pracujícími v technologiích, které stále tvoří páteř velkých bankovních, pojišťovacích, logistických a automotive systémů.

🚀 Co tě čeká:

Jedním z prvních projektů, do kterého se zapojíš, je implementace přenosu a zpracovaní dat z obchodovaní s náhradními díly mezi centrálními a lokálními skladovými kapacitami.

A kromě toho:

analýza existujícího kódu a návrh udržitelných a bezpečných řešení,
práce na úpravách, rozvoji a integraci MVS aplikací,
řešení bug fixů a performance issues,
code review v rámci týmu,
podpora při deploymentu a troubleshooting,
účast na architektonických a technických rozhodnutích.

💎 Jak pracujeme:

Fungujeme ve Scrumu – měsíční sprinty a společný týmový rytmus.
V rámci firmy máme silnou vývojářskou a architektonickou chapter.
Částečně flexibilní pracovní doba.
Remote z celé ČR (občasné týmové setkání v Praze).

🎯 Koho hledáme:

Vývojářku nebo vývojáře se zaměřením na IBM Mainframe, z/OS MVS, která/ý chce pracovat v prostředí komplexních systémů a rozumět tomu, jak spolu jednotlivé části komunikují.
Hledáme člověka, kterého baví porozumět věcem do hloubky – nejen psát kód, ale chápat celý kontext řešení, tok dat a fungování systému jako celku. Důležité jsou pro nás pevné základy, schopnost zorientovat se v cizím kódu a chuť kombinovat vývojářskou práci s analytickým přemýšlením.

Po nástupu tě čeká kompletní onboarding program, ve kterém tě:

seznámíme s tímto prostředím a jeho fungováním,
vysvětlíme, jak tyto systémy pracují v kontextu celé architektury,
proškolíme v používaných technologiích a jazycích,
postupně tě zapojíme do reálné práce na těchto systémech.
Hledáme někoho, kdo umí pracovat samostatně, ale zároveň funguje jako týmový hráč – sdílí know‑how, umí vyslovit svůj názor a konstruktivně komunikovat.
Někoho, kdo přemýšlí nad dopadem svého kódu (výkon, údržba, čitelnost), má chuť věci zlepšovat a dokáže přijmout i dát věcný feedback.

🔧 Technologické dovednosti (ideální profil) aneb základ, bez kterého se neobejdeme:

COBOL
JCL
CICS
DFSORT
domluvíš se česky/slovensky (C1) a zvládneš anglický call nebo dokumentaci (B2)

💎 Velká výhoda:

znalost PL/I a IMS
znalost španělštiny nebo francouzštiny

💎 Co oceníme navíc:

Zájem o AI integrace do vývoje nebo zkušenost se spec-driven / AI-assisted přístupem k návrhu řešení.

🎁 Co nabízíme:

25 dní dovolené
3 sick days během roku
6 dní školení ročně
Půlroční bonusy
Multisport kartu s příspěvkem zaměstnavatele
Příspěvek na penzijní nebo životní pojištění (2 000 Kč/měsíc)
Stravenkový paušál
Jazykové kurzy Aj + další jazyky
Podporu odborných certifikací a osobního rozvoje
HPP nebo IČO spolupráci – podle toho, co ti vyhovuje
Možnost pracovat z domova z celé ČR, občasná týmová setkání v Praze (IBC Florenc, Praha 8)
Zvýhodněné tarify od Vodafone

HPP i IČO
HPP: až 75.000 Kč/měsíc
IČO: až 5.500 Kč/MD

Zaujalo tě to?
Ozvi se nám, pošli CV a pár vět o sobě, moc rádi se s tebou potkáme!

Educational courses, training, Work mostly from home, Meal tickets / catering allowance, Corporate events, Holidays 5 weeks, Bonuses, Sick days, Education allowance, Refreshments on workplace, Contribution to sport / culture / leisure, Contributions to the pension / life insurance

Salary:
75 000 – 110 000 CZK/month
Full-time work
Contract Duration:
Permanent
Employment contract, Contract under Trade Certificate / Identification No.
Bachelor's
Czech (Proficient), English (Advanced), Slovak (Proficient)