Jsme švédská společnost Lindab, která působí ve více než 20 zemích Evropy. Jsme předním výrobcem vzduchotechniky. Závod v Praze-Ruzyni je na českém trhu více než 20 let, je druhým největším v korporaci Lindab a zaměstnává 600 lidí. Neustále pracujeme na zlepšování pracovního prostředí a technologickém rozvoji, automatizaci a robotizaci. Důležité jsou pro nás hodnoty, vytvářející společný základ pro naši práci - ÚSPĚCH ZÁKAZNÍKA, PEČLIVOST A POŘÁDEK, PRAKTIČNOST. V Lindab zažijete skandinávskou firemní kulturu, kde jsou vztahy stejně důležité jako výkon.
V tuto chvíli hledáme kolegyni/kolegu na pozici:
Specialista/ka plánování výroby
Čím se v pracovní době budeš bavit
- Vytváření výrobních plánů pro svěřená pracoviště.
- Optimalizace kapacit a zásob
- Minimalizace prostojů a změn ve výrobě
- Kontrola kapacit (stroje, lidé)
- Optimalizace výrobních dávek a sekvencí
- Řešení změn (urgentní zakázky, výpadky, materiálové nedostatky)
- Sledování plnění plánu (KPI: OTIF, adherence to plan)
- Analýza a reporting výkonnosti plánování
- Spolupráce na zlepšovacích projektech (Lean, Kaizen)
- Koordinace jednotlivých zakázek mezi pracovišti ve spolupráci s ostatními plánovači.
- Vyhodnocení plnění plánů, informování nadřízeného o problémech.
- Informování směnových mistrů o změnách ve výrobním plánu.
- Sledování zákaznického servisu a Lead time + úprava.
- Předávání kapacitních požadavků mistrům, kteří podle toho plánují obsazení pracovišť.
- Sledování stavu zásob materiálu a polotovarů pro výrobu, komunikace s nákupčími o aktuálních problémech.
- Komunikace s odbytem, domlouvání změn termínů dodání vzhledem k aktuální situaci ve výrobě.
Co ti pomůže k úspěchu
- zájem o práci ve výrobním strojírenském prostředí
- alespoň základní znalost principů plánování výroby (MRP, APS, Kanban, Lean),
- povědomí o výrobních procesech (sériová / zakázková výroba), řízení kapacit, řízení zásob (safety stock, reorder point), make-to-stock + make-to-order kombinací
- praxe v administrativě výrobní společnosti, ideálně plánování výroby, technická podpora nebo logistika je vítána
- znalost angličtiny na úrovni B1 (jazykové kurzy jsou u nás samozřejmé)
- zkušenost s ERP systémem (ideálně MS Dyn365), MS Excel popř. Power BI
Jak se u nás budeš mít
- jsme místo, kde se práce dobře plánuje – ale ještě lépe dělá :)
- tým plánování vede Michal – šéf, který naslouchá, drží slovo a dokáže vytvořit respektující atmosféru
- kolegyně (4) a kolegové (5) táhnou za jeden provaz, pomáhají si a když je nejhůř, pomůže humor
- jedeme na švédskou firemní kulturu, která stojí na otevřenosti, férovosti a zdravé rovnováze mezi prací a osobním životem, hodnotami udržitelnosti, pozitivního myšlení a nekomplikovanými procesy
- náš závod je co do počtu lidí největší v korporaci, takže nejsme žádná ořezávátka
- dobře se u nás najíš za 45 kaček i se salátovým barem (ve středu 1 gurmánské jídlo) a máme mnoho dalších benefitů
- nastoupit můžeš ihned nebo po dohodě
Moc rádi tě uvidíme, tak nám pošli CV a napiš něco o sobě, budeme rádi za foto. Těšíme se.