ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2026/037
Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice
IT expert v oblasti platebních služeb a služeb klientům ČNB
Baví vás informační technologie a zajímá Vás fungování interních bankovních systémů? Přidejte se do našeho týmu, který má na starosti správu a rozvoj core systémů ABO a ABO-K.
Náplň práce zahrnuje:
- přípravu a realizaci menších i větších projektů zaměřených na rozvoj systémů nebo zavádění nových funkcí – od zadání až po nasazení do produkčního prostředí,
- přípravu testovacích scénářů a jejich následné vyhodnocování,
- zajištění podpory klientům ČNB v oblasti informačního systému platebního styku ABO a internetového bankovnictví ABO-K,
- analýzu a řešení incidentů vztažených k ABO a ABO-K,
- práci v databázi – zpracování a vyhodnocování dat a přípravu reportů.
Nabízíme:
- zajímavou a perspektivní práci v ústředí ČNB v Praze s možností dalšího odborného růstu a vzdělávání,
- zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, sick days, stravenková karta, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na produkty spoření na stáří, životní pojištění či DIP, sportovní centrum a další,
- pružnou pracovní dobu,
- příležitostně možnost práce z domova,
- nástup možný dohodou.
Kvalifikační požadavky:
- vysokoškolské vzdělání, ideálně technického směru,
- 3 roky praxe,
- středně pokročilá znalost angličtiny (B2 dle SERR).
Předpoklady pro výkon profese:
- schopnost samostatné i týmové práce,
- dobré komunikační schopnosti,
- dobré koncepční a analytické schopnosti,
- všeobecný přehled o fungování informačních systémů,
- zkušenost s datovou analýzou a znalost SQL vítána,
- zkušenost s návrhy informačních systémů, základní programátorské zkušenosti,
- smysl pro odpovědnost.
Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 11. 06. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).
ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).