Hledáme parťáka, pro kterého odpoledne ve škole není jen „hlídání dětí", ale živý prostor pro hru, tvoření a opravdové zážitky.
V Brně-Bosonohách právě vzniká nová ScioŠkola a součástí bude i odpolední klub/družina.
Nehledáme nikoho, kdo jen dohlíží. Hledáme člověka, který odpoledne pomáhá rozehrát, ať už jde o deskové hry, badminton v tělocvičně nebo hru na našem školním hřišti.
Koho právě teď hledáme?
Průvodce/průvodkyně do klubu (vychovatel/ka v družině)
HPP/DPP (zkrácený úvazek), mzda dle výše úvazku
Je to pro vás, pokud…
- Respekt je pro vás základ. Umíte naslouchat a jednat s dětmi i dospělými jako rovný s rovným.
- Umíte si hrát. Víte, že hra není ztráta času, ale je to způsob, jak děti opravdu rostou.
- Máte „své" téma. Ať už je to origami, fotbal nebo vaření - dokážete pro svoji vášeň nadchnout ostatní.
- Jste tvůrce bezpečí. Umíte vytvořit prostor, kde se každé dítě cítí vítáno a nebojí se být samo sebou.
- Zvládáte dynamiku. Žádné dva dny u nás nejsou stejné. Umíte improvizovat a bavit se tím.
Proč do toho jít s námi?
- Tvoříte pravidla hry. Budete u zrodu nové školy. Máte reálnou šanci otisknout své nápady do jejích základů.
- Důvěra místo kontroly. Věříme ve vaše schopnosti a dáváme vám svobodu v tom, co s dětmi odpoledne vymyslíte.
- Parta, co táhne za jeden provaz. Inspirativní kolegové, sdílené radosti i výzvy.
- Zázemí ScioŠkol. Tvoříme něco nového, ale stojíme na pevných základech celé sítě ScioŠkol.
Chcete být součástí bosonožské ScioŠkoly?
Napište nám do 1.6.2026 (prostřednictvím aplikace Jobs.cz) a přiložte:
- Životopis – zaměřte se na zkušenosti s dětmi (tábory, kroužky, dobrovolnictví – vše se počítá). Max 1 strana A4.
- Proč Scioškola – pár řádků o tom, proč vás to táhne k nám. Na co se těšíte, z čeho máte trochu respekt a co byste do naší školy přinesli? Max 1 strana A4.
Jak probíhá výběrové řízení?
- Přihláška – projdeme materiály a vybereme uchazeče do dalšího kola.
- Online test – mapuje způsob přemýšlení, řešení problémů a schopnost učit se.
- Setkání ve škole – potkáme se v některé z brněnských Scioškol, vyzkoušíte si práci v klubu a bude prostor na vaše otázky.
- Finální rozhovor – s Ondřejem Štefflem a členem Rady ScioŠkol, kde si sladíme očekávání.
Předpokládaný nástup: v průběhu srpna 2026
Těšíme se, že se brzy potkáme!