28 April

IT technik / IT technička (OZP, 5/2026) - Spirála Ostrava, z.ú.

10 880 CZK/month

Máte zkušenosti s údržbou počítačů, baví vás technologie a hledáte práci, která má hluboký smysl?

V organizaci Spirála Ostrava pomáháme lidem se zdravotním znevýhodněním vracet se do života.

Aktuálně hledáme do týmu samostatného kolegu nebo kolegyni, který/á si vezme na starost naše IT zázemí.

Tato pozice je vyhrazena pro osoby se zdravotním postižením (OZP v 1., 2. nebo 3. stupni ID).

CO BUDE VAŠÍ ROLÍ?

Nebudete jen pomáhat, ale stanete se naším interním expertem, na kterého se kolegové obrátí, když technika stávkuje. Vaše agenda zahrnuje:

• Samostatná péče o HW a SW: Údržba PC, instalace systémů a správa příslušenství.
  • Technická podpora kolegů: Řešení běžných i složitějších uživatelských problémů (Helpdesk).
  • Správa sítě a konektivity: Ve spolupráci s naší externí IT firmou budete dohlížet na to, aby síť a internet běžely bez výpadků.
  • Evidence a rozvoj: Vedení dokumentace vybavení a spolupráce s vedením na inovacích (automatizace, zavádění AI nástrojů).
  • Komunikace s dodavateli: Budete odborným partnerem pro techniky a prodejce IT služeb.

KOHO HLEDÁME? POŽADAVKY:

Hledáme člověka, který již v IT pracoval a dokáže si s běžnými úkoly poradit bez neustálého vedení:

• Předchozí zkušenosti v IT jsou podmínkou (praktická znalost oprav HW, instalací SW a správy sítí).
  • Samostatnost a zodpovědnost: Potřebujeme někoho, kdo vidí, co je potřeba udělat, a úkoly dotahuje.
  • Komunikační schopnost: Umíte i laikovi srozumitelně vysvětlit, jak s technikou pracovat.
  • Časová flexibilita: Standardní doba je daná úvazkem, ale občas potřebujeme vaši pomoc při řešení akutního technického výpadku i mimo rozvrh.

CO NABÍZÍME?

• Mzda: Při úvazku 0,4 (16 h/týdně) je nástupní mzda 10 880 Kč hrubého.
  • Flexibilita: Individuální rozvržení pracovní doby a po zapracování možnost občasné práce z domova (home office).
  • Podpora na míru: Průvodce pro hladké zaškolení a psychosociální podpora přímo na pracovišti.
  • Jistota: Smlouva na dobu určitou s perspektivou dlouhodobého prodloužení.
  • Příjemné prostředí: Dog-friendly a children-friendly office, slevy na firemní výrobky, relax days a společné akce.

JAK SE PŘIHLÁSIT?

Pošlete nám svůj životopis a připište pár vět o svých dosavadních zkušenostech v IT. Rádi bychom věděli, s čím jste se v praxi už setkali.

Nástup možný ihned. Těšíme se na vás ve Spirále!

Místo pracoviště: Čujkovova 3165/40a, Ostrava - Zábřeh

Kontakt: Darja Koťátková, Spirála Ostrava, z. ú.

Opportunity to work up hours, Educational courses, training, Individual schedules of working hours, Corporate events, Bonuses, Sick days, Occasional work from home, Flexible start/end of working hours, Children-friendly office, Dog-friendly office, Discount on company products / services

Salary:
10 880 CZK/month
Part-time work
Limited (temporary)
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Advanced)