29 July

Bezpečnostní administrátor/ka - Operátor ICT, a. s.

Operátor ICT, a.s. je městskou akciovou společností, která tvoří technologická řešení pro lepší život v Praze. Realizujeme projekty, které posouvají naše hlavní město mezi nejvyspělejší světové metropole. Budoucnost vidíme v technologiích a inovacích. Pro Prahu a její městské části provozujeme projekty, jako je PID Lítačka a současně zajišťujeme ICT služby přímo pro MHMP. Inovujeme veřejný prostor pod značkou Smart Prague a datové platformy Golemio. Hledáme nadšené odborníky, kteří nám s tvorbou inteligentních řešení pomohou. Stavíme na týmové spolupráci a důvěře. Naším cílem je tvořit produkty, které usnadní život (nejen) Pražanům. Připojte se k nám a ovlivněte s námi budoucnost Prahy!

Koho hledáme

Do týmu bezpečnosti hledáme nové kolegy a kolegyně, kteří budou zajišťovat každodenní správu a provoz bezpečnostních opatření, nástrojů a související agendy a zároveň se podílet na dalším rozvoji informační a kybernetické bezpečnosti společnosti.

Nehledáme jednotlivce, který musí mít zkušenost se všemi oblastmi bezpečnostní administrace. Tým rozšiřujeme o více lidí s různým praktickým zaměřením.

Hledáme uchazeče a uchazečky, kteří se orientují v prostředí ICT, rozumějí principům zabezpečení informačních systémů a dokážou samostatně vykonávat svěřené administrátorské a provozní činnosti.

Pozice je vhodná jak pro zkušenější odborníky, tak pro kandidáty s kratší praxí, kteří již mají praktickou zkušenost se správou systémů, přístupových oprávnění, bezpečnostních nástrojů nebo s prací s provozními a bezpečnostními událostmi a zároveň mají zájem svou odbornost dále rozvíjet v oblasti praktické kybernetické bezpečnosti.

Důležité pro nás je, abyste:

• dokázali samostatně převzít vymezenou část agendy,
  • pracovali systematicky, pečlivě a odpovědně,
  • dokázali spolupracovat s technickými i netechnickými kolegy,
  • měli zájem dále rozvíjet svou odbornost s ohledem na své zaměření a potřeby společnosti.

Pozice může být zaměřena například na jednu z následujících oblastí nebo na jejich kombinaci:

• správa bezpečnostních nástrojů a technických bezpečnostních opatření,
  • bezpečnostní monitoring a řešení bezpečnostních událostí,
  • řízení zranitelností a nápravných opatření,
  • správa identit a přístupových oprávnění,
  • provoz, zabezpečení a provozní odolnost IT systémů a infrastruktury,
  • podpora ISMS, ITSM a bezpečnostní architektury,
  • ochrana informací, osobních údajů a fyzická bezpečnost,
  • provozní a bezpečnostní dokumentace a evidence.

Uvedené činnosti představují možné zaměření pozice. Neočekáváme, že jeden člověk bude vykonávat všechny uvedené oblasti v plném rozsahu.

Co od vás očekáváme

Uvítáme praktickou zkušenost v některé či některých z následujících oblastí:

• správa a zabezpečení informačních systémů, serverů, sítí nebo aplikací,
  • správa síťových bezpečnostních prvků a vzdálených přístupů, včetně VPN,
  • správa uživatelských účtů, identit, rolí a přístupových oprávnění,
  • správa digitálních certifikátů, elektronických klíčů a souvisejících služeb,
  • administrace bezpečnostních nástrojů, včetně nástrojů SIEM,
  • správa koncových zařízení nebo ochranných technologií,
  • práce s provozními a bezpečnostními logy,
  • bezpečnostní monitoring a vyhodnocování událostí,
  • evidence a řešení technických zranitelností,
  • zavádění nebo provoz technických bezpečnostních opatření,
  • řešení provozních požadavků, bezpečnostních událostí a incidentů,
  • bezpečnostní testování,
  • analýza technických nebo bezpečnostních požadavků,
  • tvorba technické, provozní nebo bezpečnostní dokumentace.

Dále očekáváme:

• orientaci v principech informační a kybernetické bezpečnosti,
  • schopnost chápat souvislosti mezi provozem ICT a jeho zabezpečením,
  • systematický, pečlivý a odpovědný přístup,
  • schopnost pracovat podle stanovených pravidel a postupů,
  • schopnost rozlišovat závažnost požadavků a zjištění,
  • samostatnost při řešení svěřených úkolů,
  • pečlivost při práci s oprávněními, evidencí a dokumentací,
  • schopnost spolupráce s technickými i netechnickými kolegy,
  • odpovědný přístup k neveřejným a citlivým informacím,
  • angličtinu na úrovni potřebné pro práci s technickou dokumentací.

Formální vzdělání v oblasti IT nebo bezpečnosti je výhodou, nikoliv nezbytnou podmínkou. Důležité jsou pro nás především praktické zkušenosti, technické předpoklady a ochota dále se rozvíjet.

Profesní rozvoj

Před nástupem nastavíme podle vašeho odborného profilu, dosavadních zkušeností a potřeb společnosti konkrétní pracovní náplň. Také nastavíme adaptační plán, cíle, očekávané výstupy a plán dalšího rozvoje.

Postupně můžete přebírat odborně náročnější úkoly nebo odpovědnost za další bezpečnostní systémy a nástroje. Podpoříme vás odborným vzděláváním, mentoringem a zapojením do úkolů odpovídajících vašim zkušenostem a plánovanému rozvoji.

S kým budete spolupracovat

Budete součástí týmu bezpečnosti a při své práci budete spolupracovat zejména s kolegy ze správy infrastruktury, sítí, aplikací, koncových zařízení, vývoje, service desku a dalších technických a provozních týmů.

Co ti nabízíme?

• Práci, která má viditelný dopad na fungování města.
  • Zázemí jedné z nejmodernějších a nejudržitelnějších budov v Praze – Visionary v Holešovicích, s výhledem, terasou a skvělou dostupností MHD (u metra Nádraží Holešovice).
  • Moderní pracovní prostředí s relax zónami, střešní běžeckou dráhou, venkovním amfiteátrem, komunitní zahradou, sprchami, kolárnou, kavárnou a restaurací přímo v budově.
  • Flexibilní pracovní dobu a možnost home office.
  • 5 týdnů dovolené + 5 dní osobního volna
  • Měsíční benefitní systém v hodnotě 1 800 Kč (Edenred, MultiSport, spoření na stáří.)
  • Služební notebook a telefon (nebo příspěvek na vlastní telefon), firemní tarif i pro soukromé účely.
  • Podporu vzdělávání a profesního růstu.
  • Nástup ihned nebo dohodou.

Zaujali jsme tě?

Pošli nám svůj životopis. Motivační dopis není nutný, ale pokud ho přidáš, rádi si ho přečteme.

Těšíme se! 😊

Cell phone, Corporate events, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Bonuses, Sick days, Occasional work from home, Notebook, Refreshments on workplace, Contributions to the pension / life insurance, Contribution to sport / culture / leisure

Limited (temporary)
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Proficient), English (Intermediate)