Jsme DOFE 🌍. Mezinárodní cena vévody z Edinburghu.
Věříme, že každý mladý člověk má potenciál růst, uspět a dosáhnout něčeho velkého. Program DOFE (www.dofe.cz) mladým lidem ve věku 13–24 let pomáhá objevovat silné stránky, získat odvahu překonávat výzvy, a rozvíjet dovednosti pro život.
Erasmus+ je pro nás klíčový nástroj, kterým pomáháme naplňovat strategii programu DOFE nejen v Česku.
Hledáme člověka, který převezme Erasmus+ akreditaci v DOFE jako vlastní agendu a udrží ji pevně v rukou. Od plánování, přes administraci a rozpočty až po reporting a vyúčtování. Tahle role není jen o organizaci mobilit. Je o tom, aby projekty běžely v souladu s pravidly, byly perfektně administrativně i finančně zvládnuté a zároveň skutečně podporovaly Strategii DOFE 2030 a aktuální priority DOFE.
Potřebujeme pečlivého, samostatného a spolehlivého projektového manažera či manažerku, který/á se vyzná v Erasmus+, hlídá detaily i celek a umí zajistit transparentní a účelné využití grantu. Výsledkem práce budou kvalitně připravené a realizované mobility, čistá a auditovatelná agenda a projekty, které mají reálný přínos pro vedoucí DOFE, náš tým i mladé lidi v programu.
Vaše role: Majitel/ka agendy, nikoliv jen administrátor
Přebíráte plnou odpovědnost za řízení životního cyklu projektů tak, aby každá mobilita dávala smysl obsahově i finančně.
- Strategické plánování: Navrhujete konkrétní aktivity v rámci ročních plánů. Určujete milníky, logistiku a obsahovou linku tak, aby program účastníky skutečně posouval a naplňovat dlouhodobou strategii a byl nástrojem pro realizaci priorit ročního plánu organizace.
- Finanční disciplína: Sestavujete rozpočty mobilit, hlídáte způsobilost výdajů a připravujete podklady pro reporting a vyúčtování. Máte pod palcem průkaznost dokumentace pro náš finanční tým.
- Péče o účastníky a výběr: Nastavujete férový výběrový proces a provázíte účastníky celou cestou – od prvního infopacku přes přípravu na cestu až po evaluaci toho, co si z mobility odnesli.
- Mezinárodní spojka: Vyjednáváte s National Award Operators (Národní centra DOFE) v zahraničí a nastavujete partnerské smlouvy.
- Kvalita a reporting: Sledujete měnící se pravidla programu a implementujete je do praxe. Zodpovídáte za bezchybné zprávy pro DZS a kompletní interní evidenci.
Rámec a parametry spolupráce
- Kapacita: Předpokládaný objem je v průměru 80 hodin měsíčně. Intenzita se přirozeně mění podle cyklu projektů (vrcholy během realizace mobilit vs. klidnější příprava). Pro vaši představu, ročně realizujeme 5 až 7 týdenních mobilit v Česku i zahraničí.
- Profesionální autonomie: My definujeme strategii a cíle, vy zodpovídáte za exekutivu a bezchybné dodání celé agendy. Cíle na další období už nastavujeme společně.
- Flexibilita: Neřešíme, kdy a odkud pracujete. Podstatné je dodržení milníků a špičkový servis pro účastníky, dodržení podmínek Erasmus+ akreditace a včasné a správné vstupy pro náš finanční tým.
- Kontinuita: Naše akreditace je stabilní pilíř DOFE. Cílem je navázání partnerství pro realizaci projektů min. do 06/2027.
Co vám pomůže tuto roli skvěle zvládnout
Tato role vyžaduje kombinaci metodické preciznosti a skvělé komunikace. Očekáváme, že:
- Rozumíte projektovému řízení: Máte prokazatelnou zkušenost s Erasmus+, EU fondy nebo dotačním prostředím v nezisku.
- Umíte pracovat s lidmi i pravidly: Dokážete být partnerem pro účastníky mobilit, a zároveň striktně hlídat metodiku a termíny.
- Anglicky se domluvíte s lehkostí: Angličtina je pro vás přirozeným nástrojem pro vyjednávání se zahraničními partnery, lektory i účastníky.
- Ručíte za výsledek: Dokážete si zorganizovat vlastní práci, hlídat detaily a včas reportovat postup.
Zaujala vás tato možnost spolupráce?
Pošlete nám své profesní CV nebo odkaz na LinkedIn a stručný přehled projektů, které jste dosud úspěšně řídili. Těšíme se na vaše podklady – budou pro nás základem pro posouzení, zda se naše představy a váš profil potkávají.