Broker Trust je nejsilnější broker pool v Česku. Vyvíjíme vlastní systémy pro podporu našich partnerů z oblasti finančního poradenství. Spolehlivý servis jim poskytujeme od roku 2001. Patříme mezi nejstabilnější firmy na našem trhu, což bylo opakovaně potvrzeno nezávislým certifikátem Czech Stability Award.
Už 25 let patříme mezi největší hráče ve světě finančního poradenství. Co to znamená pro IT? Spoustu dat, spoustu vazeb a systémy, které si mezi sebou musí rozumět líp než my po třetí kávě. Evidence partnerů, provize, smlouvy, integrace… nic z toho nefunguje samo a každá špatně navržená vazba se dřív nebo později ozve. 💬
V IT týmu proto nehledáme někoho, kdo jen „sepíše požadavky a pošle je dál“. Hledáme IT analytika / analytičku, co se nebojí jít do hloubky, rozebrat problém na prvočinitele, nakreslit model, který obstojí v praxi, a pohlídat, že se po cestě neztratí v překladu mezi byznysem a vývojem. Analýza u nás není povinná jízda, ale základ, na kterém celý systém stojí. A ano, občas se u toho kreslí víc diagramů než na hodině matematiky.
Co vás čeká?
|👥 IT tým: 40+ interních (analytický tým do 9 lidí) a desítky v externích firmách | 💻 Confluence, Jira, Enterprise Architect, Miro, Figma, SSMS (SQL) a další
- Žádné pasivní zapisování, ale aktivní rozplétání zadání, která na první pohled nedávají hlavu ani patu… a na druhý pohled někdy vlastně taky ne. 😄 Překládáte chaos do struktury, kreslíte modely, ladíte vazby, hlídáte konzistenci a přemýšlíte, jestli to celé obstojí nejen dnes, ale i za rok. 🔮 Průběžně řešíte věci s vývojáři a testery, dolaďujete detaily, hledáte rozumný kompromis mezi ideálním světem a realitou. A když se váš návrh dostane do produkce a funguje… jo, to je dobrý pocit!
Na čem konkrétně budete makat:
- Rozebírat zadání na atomy a skládat z nich funkční celek, který funguje pro byznys i IT.
- Modelovat doménu a data – entity, vztahy, pojmy, pravidla. ERD, domain modely, zjednodušené class diagramy.
- Popisovat, co se v systému děje v čase. Toky provizí, životní cyklus partnera, procesy. Denně budete dělat s BPMN a activity diagramy.
- Navrhovat API a integrace mezi systémy. Kdo s kým mluví, kdy, jak a proč.
- Fungovat jako překladač mezi světy. Byznysu vysvětlíš dopady, vývojářům dodáš zadání, které se dá vzít a postavit podle něj řešení.
- Být u implementace. Dolaďovat, upřesňovat, hlídat, že se původní myšlenka neztratila někde mezi backlogem a releasem.
Co už byste měl/a mít v malíku?
Hledáme analytika, který už ví, co dělá. Ne juniora, ale někoho, kdo si pár složitých systémů už odžil.
- Minimálně 3 roky praxe v business / systémové analýze, kde jste opravdu navrhoval/a řešení.
- Schopnost přemýšlet v souvislostech, strukturovat chaos a klást správné otázky.
- Znalost UML, BPMN a práce s analytickými nástroji (Enterprise Architect, Jira, Confluence).
- Zkušenost s daty – entity, vazby, ERD, kardinality.
- Technický přesah – REST API, SQL, orientace v datech a integracích.
- Schopnost komunikovat s byznysem i IT bez toho, aby se jedna strana cítila ztracená.
🎓 Pokud s některými nástroji nemáte zkušenost, rádi vás je doučíme. Důležité je analytické myšlení – tooly jsou jen nástroje.
Plusové body navíc (ne povinnost):
- Zkušenost z finančního světa a provizních modelů.
- Znalost nebo aspoň povědomí o DDD.
- Přehled v mikroservisní architektuře.
Co získáte?
Nejen práci analytika, ale reálný vliv na to, jak systémy fungují.
- Práce na HPP nebo na IČO a férové ohodnocení.
- Prostor navrhovat věci pořádně, ne jen lepit rychlá řešení.
- Pohodový tým, kde se o věcech diskutuje věcně a argumenty vítězí nad hierarchií.
- 5 týdnů dovolené, protože každý občas potřebuje vypnout.
- Sick days a kvartálně 12 dní home office. Po roce můžete pracovat z domova 18 dní.
- Stravenky 100 Kč na den – je na vás, jestli to vyhraje sushi, smažák nebo vlastní krabička.
- Benefitní body (12 000 Kč ročně) na to, co vám dělá radost. Multisport, kultura, zážitky nebo třeba penzijko.
- Káva, čaj, ovoce a vlastní firemní kavárna s výběrovou kávou. Kofein bereme jako základní palivo IT.
- Asistenční služba ELA – podpora fyzické i psychické pohody pro vás i vaše blízké. Protože občas potřebuje helpdesk každý z nás.
- Akce pro zaměstnance – od snídaní přes sport až po vánoční večírky. Nejen work, ale i normální lidské setkávání.
- Divadlo Studio DVA se slevou až 40 %, pokud si chcete vyčistit hlavu jinak než u dashboardů.
- Doporučení kolegy se vyplácí – odměna 15 000 až 50 000 Kč podle role. Win-win bez bugů.
- Odměny za pracovní výročí – za každých 5 let body navíc do Cafeterie. Věrnost se u nás počítá.
- Zvýhodněný tarif od O2, protože platit plnou cenu je… no, zbytečné.