30 January

Expert finančních inovací - ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA

ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2026/009

Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice

Expert finančních inovací

Hledáme kolegyni/kolegu se zájmem o finanční inovace a aktivní účast na mezinárodních jednáních do odboru regulace finančního trhu III sekce regulace a mezinárodní spolupráce ústředí ČNB Praha.

Náplň práce zahrnuje zejména:

• vyhodnocování a analýzy hlavních směrů rozvoje inovací a jejich regulace na českém finančním trhu a v zahraničí, zejména v oblasti

- strojového učení,
- otevřených dat,
- podpory inovací orgány dohledu na finančním trhu,
- kybernetické odolnosti,
- anebo využití dat velkého rozsahu,

• přípravu souhrnných a koncepčních materiálů o stavu a vývoji regulace produktů a služeb souvisejících s inovacemi v oblasti poskytování finančních služeb (jak technologiemi, tak obchodními modely, procesy a dalšími činnostmi),
  • podílení se na přípravě národní i mezinárodní regulace v oblasti finančních inovací,
  • přípravu podkladů a aktivní účast na jednání pracovních skupin evropských orgánů dohledu (EBA, EIOPA, ESMA) zaměřených na finanční inovace a jejich regulaci,
  • přípravu podkladů pro zástupce ČNB v evropských a mezinárodních organizací,
  • komunikaci s účastníky finančního trhu a jejich profesními asociacemi a se zástupci zahraničních orgánů dohledu.

Nabízíme:

• zajímavou a perspektivní práci v přátelském pracovním kolektivu,
  • možnost odborného růstu pod vedením zkušených kolegů,
  • pružnou pracovní dobu,
  • kvalitní odborná školení, a to i v zahraničí,
  • dle domluvy možnost home office ve vybraných dnech v týdnu,
  • zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, sick days, závodní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na penzijní anebo životní pojištění, sportovní centrum a další,
  • nástup možný dohodou.

Kvalifikační požadavky:

• vysokoškolské vzdělání,
  • pokročilá znalost angličtiny (úroveň B2 dle SERR),
  • zájem o problematiku informačních technologií a finančních inovací.

Další předpoklady pro výkon profese:

• písemný projev na vysoké úrovni a výborné komunikační dovednosti,
  • spolehlivost, pečlivost a smysl pro detail,
  • flexibilita a ochota učit se novým věcem,
  • kreativní myšlení a aktivní přístup k řešení pracovních úkolů,
  • analytické myšlení,
  • schopnost samostatné i týmové práce,
  • orientace v oblasti IT zejména se zaměřením na vývoj SW, strojového učení a na kybernetickou odolnost,
  • základní znalost programování, ideálně Python a/nebo JavaScript, výhodou.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 28. 02. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).

ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).

Company catering, Educational courses, training, Holidays 5 weeks, Sick days, Occasional work from home, Contributions to the pension / life insurance, Above-standard medical care, Cafeteria

Full-time work
University