29 January

Regionální finanční & účetní specialista / specialistka (mezinárodní prostředí) - Radio Free Europe/Radio Liberty - Rádio Svobodná Evropa, Inc.

50 000 – 60 000 CZK/month
Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) is an international news organization headquartered in Prague, Czech Republic and Washington, D.C., with more than 20+ bureaus throughout Central Asia, Central and Eastern Europe. Reporting in 27 languages across 23 countries, RFE/RL is one of the most comprehensive news operations in the world, providing responsibly reported, fact-based news in countries where media freedoms are under threat or banned outright. From Iran and Pakistan to Hungary, Ukraine, and Azerbaijan, RFE/RL journalists give audiences what they can't always get from their own local media: uncensored information and open debate. Reporting via digital, TV, and radio platforms, RFE/RL has a measured weekly reach of 38.1 million people. A private nonprofit, RFE/RL is funded by the U.S. Congress through the U.S. Agency for Global Media. RFE/RL's editorial independence is protected by U.S. law.

Naším posláním je podporovat demokratické hodnoty poskytováním přesných, necenzurovaných zpráv a otevřeného prostoru pro veřejnou debatu v zemích, kde je svoboda tisku ohrožena a dezinformace jsou všudypřítomné. Rádio Svobodná Evropa / Rádio Svoboda (RFE/RL) stojí na straně faktů a nezávislé žurnalistiky.

Máte zájem o práci v neziskové organizaci se silným a smysluplným posláním? Hledáme Regionálního finančního & účetního specialistu /specialistku, který/á se připojí k našemu týmu Regional Finance & Operations.

Co bude Vaší náplní práce:

• Budete odpovědní za zpracování firemních účetních podkladů pro přidělená zahraniční pobočky RFE/RL.
  • Vaše každodenní činnosti budou zahrnovat:
  • Kontrolu měsíční účetní agendy, včetně provedených plateb ve více měnách, mzdové agendy, nákupu apod, a jejich zpracování pro interní účely
  • Kontrolu, validaci a zadávání finančních dat do účetního systému (PeopleSoft) se zajištěním přesnosti údajů a kompletní podpůrné dokumentace;
  • Přípravu, kontrolu a včasné zajištění uzávěrek na konci měsíce, včetně odsouhlasení, časového rozlišení, sledování předplacených výdajů a odpisů;
  • Monitoring nákladů a majetku zahraničních poboček, včetně správného evidování majetku prostřednictvím faktur, které jsou zadané v účetním systému;
  • Analýzu pohledávkových a závazkových účtů poboček s cílem identifikovat nesrovnalosti, trendy nebo potenciální rizika;
  • Podporu a dohled nad prací administrátorů poboček za účelem zajištění jednotných finančních a nákupních postupů v souladu s předpisy.

Co od Vás očekáváme:

• Vzdělání v oboru účetnictví, finance, podniková administrativa nebo příbuzném oboru;
  • Plynulou znalost anglického a českého jazyka; znalost jazyka země z vysílacího regionu RFE/RL je výhodou;
  • Minimálně 2 roky praxe v oblasti účetnictví, ideálně v mezinárodním prostředí;
  • Zkušenosti s finančním reportingem;
  • Pokročilou znalost MS Excel (kontingenční tabulky, vzorce, grafy apod.);
  • Pečlivost, důraz na detail a výborné organizační schopnosti;
  • Zkušenost s prací s citlivými a důvěrnými informacemi a vysokou míru diskrétnosti.

Tato pozice je obsazovaná lokálně, na plný úvazek, se smlouvou na dobou určitou (1 rok) a možností následného prodloužení na dobu neurčitou. Pozice je otevřena pouze kandidátům s českým pracovním oprávněním.

Co nabízíme:

• Mezinárodní pracovní prostředí (více než 60 národností);
  • Práci v organizaci, která není motivována ziskem, ale velmi důležitým posláním – svobodou tisku;
  • Balíček benefitů zahrnující doplňkové penzijní připojištění, životní pojištění, sick days, příspěvek na jidlo, 25 dní dovolené a zaměstnanecký program Multisport;
  • Moderní pracovní prostředí s výbornou dostupností MHD v blízkosti stanice metra Želivského;
  • Hybridní pracovní prostředí umožňující kombinaci práce z domova a práce z kanceláře (po zkušební době).

Pokud Vás tato pozice zaujala, zašlete nám prosím svůj životopis a motivační dopis v anglickém jazyce.

Více informací o nás naleznete na našich webových stránkách: https://pressroom.rferl.org/about-us.

Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Occasional work from home, Contributions to the pension / life insurance, Cafeteria

Salary:
50 000 – 60 000 CZK/month
Bachelor's
Czech (Proficient), English (Proficient)