28 January

Lektor/ka terénního a volnočasového programu pro děti Praha 7, DPP - Tosara, z.s.

V neziskové organizaci Tosara vytváříme pro všechny děti bez rozdílů otevřené, respektující a bezpečné prostředí, kde mohou zažívat radost ze hry a učení a získávat základy pro další růst a vzdělávání. V Praze a Slaném realizujeme dětskou skupinu, doučování, poradenství pro rodiče dětí 0-18 let, klub pro mládež a další volnočasové aktivity. Více info o organizaci na www.tosara.cz.

Pro naše terénní a volnočasové programy v Praze 7, v nichž pracujeme s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí nebo s poruchami učení a chování, hledáme lektora/ku, který/á v rámci své práce obsáhne pozice uvedené níže, a to lektorování terénního programu na ZŠ Praha 7 a lektorování volnočasových aktivit v Tosaře.

Obsah pozic:

1. Lektor/ka terénního programu na ZŠ Praha 7 - pravidelně 2 x týdně (pondělí, středa 9:00-10:45 hod), jedná se o komunikaci a volnočasové aktivity pro děti na 1. i 2. stupni ZŠ pro žáky s náročnějším chováním, během dvou přestávek mezi vyučováním. Součástí je hraní her, tvoření a povídání si s dětmi o tom, co je zajímá/trápí. Cílem je motivace dětí pro návštěvu odpoledních volnočasovách programů, které se již odehrávají v prostorách Tosary, a zachycení problémů dětí, které je možné následně řešit. Každý ze dvou dnů (pondělí, středa) je program věnován jinému stupni ZŠ, počty dětí jsou proměnlivé, je třeba být připraven na individuální i skupinovou práci.

2. Lektor/ka odpoledních volnočasových programů v Tosaře - pravidelně v pondělí 14-16 hod. Jedná se o 2 po sobě jdoucí skupinky dětí, rozdělené podle věku. Lektoři jsou na místě vždy ve dvojici. Hledáme lektora/ku, který bude moci být na místě cca 3 pondělí do měsíce.

Obsahem práce všech pozic je: příprava a lektorování dané aktivity, tvorba programu adekvátně věku a potřebám dětí; spolupráce s dalšími lektory a koordinátory programů, menší administrativa spojená s pozicemi, pravidelná účast na týmové poradě 1 x měsíčně a účast na týmových supervizích 4 x ročně

Více info o programech i organizaci na www.tosara.cz.

POŽADUJEME:

• časové nožnosti v pondělí dopoledne/ odpoledne a ve středu dopoledne.
  • věk 18 a více let;
  • trestní bezúhonnost;
  • zkušenosti či zájem o práci s dětmi ze sociálně vyloučeného prostředí a se specifickými vzdělávacími potřebami / zkušenosti se skupinovou prací s dětmi
  • zodpovědnost, samostatnost, kreativitu, otevřenost a trpělivost;
  • češtinu na dobré úrovni.

NABÍZÍME:

• smysluplnou a zábavnou práci v dlouhodobě probíhajících programech, které pomáhají vyrovnávat šance na zapojení do společnosti všem dětem bez rozdílů;
  • zaškolení a metodické vedení, pravidelné intervize, možnost supervize;
  • možnost potvrzení praxe;
  • neformální prostředí a zázemí místně zavedené organizace;
  • Odměnu 240 Kč/hod
  • možnost spoluutvářet další rozvoj našich programu;

Nástup: ihned.

V případě zájmu nám prosím pošlete váš životopis a pár slov o tom, co vás na této práci láká a jaké pro ni máte zkušenosti/předpoklady, následně vás budeme kontaktovat pro osobní setkání. Děkujeme.

Part-time work
Contract Duration:
Limited (temporary)
Other
Secondary education or professional training with a school-leaving exam