22 January

Lead IT Business Analyst - GTS ALIVE s.r.o.

Společnost GTS ALIVE Group, vydavatel průkazů ISIC v ČR a sedmnácti dalších zemích a lídr v marketingu zaměřeném na studenty – posiluje IT tým o novou klíčovou roli: Lead IT Business Analyst. Hledáme člověka, který pomůže posunout naši ALIVE Platform a další digitální produkty na další úroveň: od prvního zadání přes precizní analýzu až po dodání kvalitních podkladů pro vývoj u externích partnerů. V roli budeš stát na průsečíku byznysu a technologií a nastavíš laťku pro celý BA tým. Pokud tě baví analytické řemeslo, systém a vysoké standardy – a chceš mít reálný dopad na to, jak se u nás navrhují a doručují funkcionality – čti dál.

O roli

Hledáme zkušeného IT Business Analytika, který převezme odpovědnost za kvalitu analytických výstupů a rozvoj BA týmu.
Tato role je klíčová pro zajištění toho, aby analytické podklady byly kvalitní, konzistentní a připravené včas pro nacenění a vývoj u externích dodavatelů.

Nejde o projektový management ani řízení vývoje – jde o analytické řemeslo, mentoring a kvalitu.

Co budeš dělat

• Vést a rozvíjet tým IT Business analytiků (3 kolegyně).
  • Reviewovat user stories, akceptační kritéria a analytickou dokumentaci.
  • Hlídat včasnost analytických výstupů (analysis readiness).
  • Nastavovat analytické standardy, šablony a checklisty.
  • Pomáhat s návrhem řešení u složitějších funkcionalit.
  • Spolupracovat s Product Managery, Head of Technology, sw architektem, QA a vývojovým týmem.
  • Být garantem kvality analýzy v celé organizaci.

Co od tebe očekáváme

• Silnou zkušenost s business analýzou v IT.
  • Schopnost mentorovat a systematicky rozvíjet ostatní.
  • Důraz na kvalitu, detail a souvislosti.
  • Schopnost komunikovat s byznysem i technickými týmy.
  • Přirozenou autoritu založenou na odbornosti.

Co tato role není

• Projektový nebo delivery management.
  • Řízení sprintů nebo release.
  • Technický architekt nebo DevOps role.

Co nabízíme

• Klíčovou roli s přímým dopadem na kvalitu systémů.
  • Smysluplnou práci na komplexních produktech.
  • Reálný vliv na to, jak se u nás dělá analýza.
  • Úzkou spolupráci s Head of Technology a Product Managementem.
  • Flexibilitu – možnost práce z domova, pružnou pracovní dobu a 25 dní dovolené.
  • Moderní technologie a skvělý kolektiv – neformální prostředí, kde se cení iniciativa a inovace.

Chceš se k nám přidat?

Pošli nám svůj životopis a motivační dopis. CV je základ, ale pár řádků navíc nám často řekne nejvíc. Motivační dopis u nás není formalita – může být klíčový pro postup do dalšího kola.

Těšíme se na tebe! 🚀

Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Occasional work from home, Refreshments on workplace, Contribution to sport / culture / leisure

Full-time work
Employment contract, Contract under Trade Certificate / Identification No.
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Advanced), English (Intermediate)