17 December

JavaFX Developer - High Tech Engineering Center a.s.

HTEC (High Tech Engineering Center) je globální technologická společnost se sídlem v Silicon Valley a vývojovými centry v Evropě a USA. Řešíme projekty od deep tech výzkumu až po komplexní a praktická softwarová řešení. Spolupracujeme s předními globální klienty v oblastech AI/ML, zdravotnictví, pokročilých technologií, průmyslu, telekomunikací, financí, médií, cloudu a IoT.

Chcete se podílet na vývoji systému, který denně používají dispečeři letového provozu po celém světě? Vyvíjíme distribuovaný komunikační systém pro řízení letového provozu, který zajišťuje spolehlivou pozemní i leteckou komunikaci mezi dispečery a piloty.
Jde o software, kde stabilita, výkon a čitelnost kódu opravdu dávají smysl – žádné marketingové demo, ale reálný systém v ostrém provozu.
Tým se zaměřuje na vývoj GUI i backendových služeb telefonní a řídicí části systému, včetně monitoringu a kontrolních funkcí pro centra řízení letového provozu.

Co bude Vaší náplní práce?

• Navrhovat řešení a architekturu společně s ostatními vývojáři.
  • Implementovat novou funkcionalitu v Java 17 (backend i GUI).
  • Psát unit a integrační testy (JUnit) – kvalita je klíčová.
  • Řešit integrace s dalšími týmy a částmi systému.
  • Analyzovat a opravovat chyby ve stávajícím kódu.
  • Účastnit se UI workshopů a aktivně ovlivňovat podobu aplikace.
  • Podílet se na odhadování práce a plánování iterací (Scrum / SAFe).

Použité technologie

• IntelliJ IDEA / Eclipse
  • Git, Jira, Confluence, Jenkins, Artifactory, Jama
  • Agile (Scrum / SAFe)
  • Windows, MS Teams
  • Python (podpůrné nástroje)

Požadavky

• Mid-level Java developer (nebo senior, který se nechce „ztratit v korporátu“).
  • Zkušenosti s vývojem UI aplikací.
  • Angličtina na komunikativní úrovni
  • Znalost HTTP a WebSocket.
  • Výhodou (ale ne podmínkou):Zkušenost s JavaFX a praxe s Git, Dockerem, Linuxem (RedHat), Reactem.

Co nabízíme?

• Zázemí zavedené mezinárodní společnosti
  • Flexibilní pracovní dobu s možností home office.
  • Neformální atmosféru, lidský přístup a skvělý kolektiv. Zajímavou skupinu lidí s různými zkušenostmi a odpovědnostmi. Vzájemně se podporujeme a táhneme projekt dopředu.
  • Relax zónu kde pořádáme různé formální, ale i neformální setkání.Jak nás vnímají ti, co už u nás pracují, se dočtete zde: https://makejvit.cz/lide/
  • Benefity viz https://makejvit.cz/#benefity

Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Holidays 5 weeks, Sick days, Education allowance, Soft loans to employees, Contribution to sport / culture / leisure, Cell phone, Work mostly from home, Corporate events, Flexible start/end of working hours, Notebook, Contributions to the pension / life insurance, The possibility of study leave

Permanent
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
English (Advanced)