17 December

Asistent/ka - ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA

DATUM: V PRAZE, 16.12.2025

KONTAKTNÍ OSOBA: Karolína Neumanová

ZN. VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ: 2025/100

Česká národní banka vyhlašuje výběrové řízení k obsazení pracovní pozice

Asistent/ka

Baví vás administrativa a máte zkušenosti s administrativní a organizační podporou zaměstnanců na vedoucích místech? Pak se nám ozvěte, protože právě hledáme posilu do sekretariátu sekce dohledu nad finančním trhem II.

Náplň práce zahrnuje:

• podíl na přípravě dokumentů k povolení činnosti subjektu na finančním trhu, včetně registrací a zápisů do relevantních seznamů,
• podíl na přípravě jednoduchých dokumentů ve správním řízení,
• organizaci běžného chodu kanceláře ředitele sekce (vyřizování pošty, objednávky pohoštění, kancelářských potřeb apod.),
• administrativní a organizační podporu podle požadavků dalších vedoucích zaměstnanců (pracovní cesty, sledování výdajů útvaru, vedení příruční pokladny apod.),
• organizaci interních porad, realizaci zápisů včetně vedení/evidence plnění úkolů,
• evidenci a správu určeného majetku sekce.

Nabízíme:

• stabilní práci v ústředí ČNB v Praze s možností dalšího vzdělávání,
• pracovní prostředí klasické kanceláře,
zaměstnanecké benefity: cafeterie, 5 týdnů dovolené, 5 sick days, stravenková karta, firemní stravování, nadstandardní zdravotně preventivní program, příspěvek na produkty spoření na stáří, životní pojištění či DIP, příspěvek na benefity na zdraví,
• nástup možný dohodou.

Kvalifikační požadavky:

• min. SŠ vzdělání s maturitou,
• mírně pokročilou znalost anglického jazyka (min. B1 dle SERR),
• velmi dobrou znalost českého jazyka.

Předpoklady pro výkon profese:

• vysoká loajalita k zaměstnavateli, schopnost pracovat s citlivými údaji a osobními daty,
• velmi dobrá znalost MS Office,
• výborné organizační schopnosti,
• komunikace a prezentace na velmi dobré úrovni,
• pečlivost, samostatnost a schopnost určit priority.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, zašlete nám svůj strukturovaný životopis s motivačním dopisem nejpozději do 11. 01. 2026 prostřednictvím registračního formuláře (tlačítko „Odpovědět“).

ČNB zpracovává osobní údaje, bližší informace naleznete v Informaci o zpracování osobních údajů (https://www.cnb.cz/cs/obecne/ochrana_osobnich_udaju.html).

Bonuses, Holidays 5 weeks, Sick days, Soft loans to employees, Above-standard medical care

Full-time work
Secondary education or professional training with a school-leaving exam