2 January

Transport Planning Manager - Zásilkovna s.r.o.

📦Kdo jsme?

Packeta Group je parťák pro moderní doručování – rychlé, pohodlné a udržitelné. Jsme jedním z nejrychleji rostoucích hráčů v oblasti logistiky a technologií ve střední a východní Evropě. Naše síť výdejních míst a chytré technologie propojují tisíce e-shopů a zákazníků po celém světě. S miliony doručených zásilek ročně měníme způsob, jakým lidé nakupují a posílají zboží – jednoduše, spolehlivě a s ohledem na budoucnost.

Přidej se k nám a pomoz nám měnit svět doručování – řízením provozu, optimalizací procesů a každodenní péčí o hladký chod celé sítě.

👥Náš tým

V týmu Transport řídíme jeden z nejdynamičtějších procesů v celé Packetě. Každý den pracujeme s obrovským množstvím dat, měnícími se objemy zásilek a kapacitami napříč desítkami dep a několika zeměmi. Plánujeme a koordinujeme stovky linek a tras tak, aby vše dorazilo tam, kam má — bezpečně, včas a efektivně.

Jsme tým, který drží dopravu v pohybu, reaguje na změny a hledá řešení i tam, kde se na první pohled zdá, že nejsou.

Hledáme posilu, která má ráda pořádek, umí pracovat s daty, je spolehlivá a chce být součástí týmu, který je klíčovou součástí naší doručovací sítě.

🎯Koho hledáme?

• Zkušeného lídra dopravy (5+ let praxe), který rozumí transportu do hloubky a dokáže spojit strategické myšlení s každodenním provozem.
  • Silného manažera, který umí vybudovat, vést a rozvíjet tým analytiků a dispečerů — nastavovat standardy, určovat směr a posouvat tým k vyšší efektivitě.
  • Proaktivní osobnost, která nehledá jen chyby v systému, ale vidí příležitosti a aktivně přichází s návrhy, jak zlepšit plánování, náklady, kapacity i spolupráci napříč firmou.
  • Odolného a přímočarého komunikátora, který ustojí tlak, dokáže argumentovat daty a nebojí se konstruktivně tlačit na změny.
  • Angličtinu na úrovni B2–C1 pro každodenní komunikaci a rozhodování v mezinárodním prostředí.

🛠️Co budeš mít na starosti?

• Vybudování transportního plánování od nuly — nastavíš procesy, governance, metodiky i kapacitní modely, které budou tvořit základ celé budoucí funkce.
  • Zodpovědnost za klíčové plánovací vstupy a kapacitní předpoklady a finální schvalování trasových řešení napříč sítí.
  • Koordinaci změn a rolloutů napříč provozem, analytikou, IT, obchodem a procurementem — včetně řízení dopadů do operací.
  • Řízení implementace plánů do provozu, zajištění připravenosti dep, dopravců i interních kapacit tak, aby plán prošel od papíru až po realitu.
  • Sledování výkonu, KPI a SLA a průběžnou optimalizaci nákladů, efektivity a využití kapacit v celé síti.
  • Vedení a rozvoj týmu plánování — nastavíš standardy, metodiky, know‑how a budeš budovat silnou roli transportního plánování jako partnera pro celou firmu.

🎁 Na co se můžeš těšit?

• Klíčová vedoucí role s přímým dopadem na výkon celé sítě v ČR
  • Možnost vybudovat nové oddělení a nastavit směr transportního plánování
  • 5 týdnů dovolené, 3 Sick Days
  • Výhodné slevy u partnerů
  • Výhodné odesílání balíčků přes Zásilkovnu
  • Dog-friendly prostředí

💡Naše hodnoty

Impress the Customer – zákazník je u nás vždy na prvním místě.

Get Things Done – jednáme rychle, efektivně a s výsledkem.

Be Radically Honest – komunikujeme otevřeně, férově a bez obalu.

Meal tickets / catering allowance, Corporate events, Bonuses, Holidays 5 weeks, Work clothes, Sick days, Contribution to sport / culture / leisure, Discount on company products / services

Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Proficient), English (Advanced)