Posláním HESTIA - Centra pro dobrovolnictví je šířit a rozvíjet myšlenku dobrovolnictví, zajistit, aby dobrovolnictví bylo přístupné všem a spojovalo v sobě lidskost a profesionalitu. Prostřednictvím dlouhodobé spolupráce s dobrovolníky, organizacemi i firmami chceme přispívat k rozvoji občanské společnosti. Na základě našich zkušeností realizujeme vlastní mentoringový program, ve kterém dobrovolníci poskytují účinnou podporu dětem, jejichž vývoj je ohrožen nepříznivými vlivy.
Chceš práci, jejíž přínos je vidět? Práci, která tě nebude nudit? Zprostředkovávat lidem příležitost dělat něco pro děti?
My v HESTIA totiž věříme v důležitost dobrovolnictví a je pro nás ctí, že můžeme tuto práci vykonávat.
Co bude tvým úkolem?
- Vedení mentoringových vztahů (dvojic dobrovolník - dítě): osobní a telefonická komunikace s rodinami, dětmi, dobrovolníky a partnerskými organizacemi v rámci sociálně-právní ochrany dětí, administrativa
- Vedení úvodních rozhovorů s dětmi a rodiči
- Komunikace se zájemci o dobrovolnictví
- Podílení se na výběru a přípravě dobrovolníků a na tvorbě podpůrných dvojic
- Organizace jednorázových akcí pro děti a dobrovolníky
- Prezentace programu odborníkům i veřejnosti
- Podpora při chodu programu a organizace
Požadujeme:
- Ukončené studium VOŠ/VŠ sociálního, psychologického nebo pedagogického směru (dle § 49a Zákona č. 359/1999 Sb.) – případně studium vyšších ročníků těchto oborů
- Trestní bezúhonnost
- Ochota občasné práce o víkendech a ve večerních hodinách (supervize, výcvik dobrovolníků, víkendové akce)
Co by ti mělo být vlastní?
- Schopnost zodpovědné samostatné práce, organizační schopnosti, aktivní přístup
- Týmový duch, ochota se učit a rozvíjet, empatický přístup
- Znalost MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
- Český jazyk výborně slovem i písmem
Co uvítáme?
- Zkušenosti s vedením dobrovolníků, prací s dětmi a mládeží nebo vlastní dobrovolnická zkušenost
- Znalost práce v Canvě
- Další jazyky výhodou
Co můžeme nabídnout?
- Úvazek 1,0
- Flexibilní pracovní dobu včetně možné práce z domova, 5 týdnů dovolené, 3 health days, 2 dny na vzdělávání
- Pravidelnou supervizi
- Zajímavou, smysluplnou a kreativní práci
- Práci v přátelském a podporujícím týmu
- Příležitosti k dalšímu vzdělávání a profesnímu růstu
- Kancelář, kam mají domácí mazlíčci vstup volný
- Pozice je vhodná i pro absolventa
Prosíme o zaslání životopisu a motivačního dopisu.
Nástup od března 2026, zaučení možné v průběhu února nebo dle dohody :)