Hledáme parťáka, který má srdce pro lidi, umí být oporou v náročných chvílích a zároveň dokáže držet zdravé hranice. V Domově sv. Kosmy a Damiána žijí lidé ohrožení bezdomovectvím, kteří kvůli omezené soběstačnosti nemůžou využít klasické azylové domy. Naší rolí je nabídnout jim bezpečí, podporu a prostor pro důstojný život.
Jsme křesťanská organizace, která staví na hodnotách společenství, lásky a bezpečí. Očekáváme, že pokud respekt poskytujeme, máme právo ho také dostávat.
Přidej se k nám!
Co vás čeká
- střídání12 hodinových směn v nepřetržitém provozu
- přímá práce s lidmi v náročné sociální situaci, kteří potřebují podporu a mohou být v některých oblastech nesoběstační.
- role „správce domova“ – komunikace s klienty, přehled o jejich přítomnosti, dohlížení na pořádek a řešení technicko-administrativních úkonů
- podpora klientů při ubytování
- pomoc pečovatelské službě s přípravou snídaní a večeří
- úzká spolupráce s týmem 12 kolegů: se sociálními pracovníky při řešení individuálních situací klientů s pečovateli při asistenci či zastupování v péči o klienta
- přebírání pošty, evidence plateb za služby
- zajištění chodu nocleháren
Co byste měli mít
- kurz pracovníka v sociálních službách (150 hodin) – je možné si jej doplnit do 1 roku od nástupu
- trestní bezúhonnost
- otevřený, respektující přístup k lidem bez domova
- schopnost udržet hranice, zvládat náročné situace a pracovat s emocemi
- samostatnost i schopnost týmové spolupráce
- základní uživatelskou znalost práce s počítačem
Co vám nabízíme
- smysluplnou práci, která pomáhá lidem v obtížné životní situaci
- možnost profesního růstu, vzdělávání, supervize a odborné podpory
- tým, který si vzájemně pomáhá a spolupracuje
- místo výkonu práce: Wurmova 5, Olomouc
- průměrná mzda: 30000 - 35000