9 December

Pracovník v soc. službách Domova sv. Kosmy a Damiána - Charita Olomouc

30 000 – 35 000 CZK/month
Hledáme parťáka, který má srdce pro lidi, umí být oporou v náročných chvílích a zároveň dokáže držet zdravé hranice. V Domově sv. Kosmy a Damiána žijí lidé ohrožení bezdomovectvím, kteří kvůli omezené soběstačnosti nemůžou využít klasické azylové domy. Naší rolí je nabídnout jim bezpečí, podporu a prostor pro důstojný život. Jsme křesťanská organizace, která staví na hodnotách společenství, lásky a bezpečí. Očekáváme, že pokud respekt poskytujeme, máme právo ho také dostávat. Přidej se k nám!

Co vás čeká

• střídání12 hodinových směn v nepřetržitém provozu
  • přímá práce s lidmi v náročné sociální situaci, kteří potřebují podporu a mohou být v některých oblastech nesoběstační.
  • role „správce domova“ – komunikace s klienty, přehled o jejich přítomnosti, dohlížení na pořádek a řešení technicko-administrativních úkonů
  • podpora klientů při ubytování
  • pomoc pečovatelské službě s přípravou snídaní a večeří
  • úzká spolupráce s týmem 12 kolegů: se sociálními pracovníky při řešení individuálních situací klientů s pečovateli při asistenci či zastupování v péči o klienta
  • přebírání pošty, evidence plateb za služby
  • zajištění chodu nocleháren

Co byste měli mít

• kurz pracovníka v sociálních službách (150 hodin) – je možné si jej doplnit do 1 roku od nástupu
  • trestní bezúhonnost
  • otevřený, respektující přístup k lidem bez domova
  • schopnost udržet hranice, zvládat náročné situace a pracovat s emocemi
  • samostatnost i schopnost týmové spolupráce
  • základní uživatelskou znalost práce s počítačem

Co vám nabízíme

• smysluplnou práci, která pomáhá lidem v obtížné životní situaci
  • možnost profesního růstu, vzdělávání, supervize a odborné podpory
  • tým, který si vzájemně pomáhá a spolupracuje
  • místo výkonu práce: Wurmova 5, Olomouc
  • průměrná mzda: 30000 - 35000
  • nástupní termín: leden 2026

Educational courses, training, Holidays 5 weeks, 13th monthly salary, Bonuses, Sick days, Contribution to sport / culture / leisure, Corporate preschool

Salary:
30 000 – 35 000 CZK/month
Limited (temporary)
Secondary education or professional training with a school-leaving exam
Czech (Pre-intermediate)