2 December

Koordinátor/ka mezinárodní spolupráce - Technologická agentura ČR

ROZHÝBEJTE S NÁMI ČESKÝ VÝZKUM Daří se nám každým rokem podporovat více a více výzkumných projektů. Potřebujeme na to víc rukou. Přidáte se?

Chcete pomáhat českým výzkumníkům a výzkumnicím, aby se jejich nápady prosadily v zahraničí? Mluvíte plynně anglicky a nebojíte se angličtinu používat na denní bázi? Dáváte přednost dynamické agendě před monotónní kancelářskou prací? Spojit práci a cestování je pro vás splněný sen? Pak hledáme právě vás!

PROČ SI VYBRAT PRÁCI V TA ČR?

Jsme moderní instituce, která podporuje inovativní výzkumníky a výzkumnice a boří mýty o rigidní státní správě. V TA ČR rádi narušujeme zaběhnuté rámce a jsme otevření kreativním přístupům – ty budete potřebovat při plnění úkolů v mezinárodním prostředí aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací. Čeká Vás pestrá náplň práce a značná míra vlastní iniciativy. Navíc se můžete učit od nejlepších evropských agentur, které se zabývají podporou aplikovaného výzkumu v zahraničí.

CO VÁS U NÁS ČEKÁ?
Pestrá náplň práce dle aktuálních potřeb: Nečekejte stereotyp! Každý den je jiný a bude pouze na Vás, jak si agendu naplánujete.
Práce v převážně mezinárodním prostředí:
– Budete zastupovat TA ČR v Evropských spolufinancovaných partnerstvích (dále jen Partnerství) a podílet se tak na řešení aktuálních globálních výzev prostřednictvím podpory aplikovaného výzkumu.
– V rámci svěřených Partnerství budete spolu se zahraničními inovačními agenturami participovat na plnění jejich strategických cílů.
– Komunikace a sdílení zkušeností se zahraničními představiteli bude představovat značnou část Vaší pracovní náplně.
Budete spolupracovat se zahraničními aktéry a učit se od nich. Pokud budete iniciativní, můžete si postupně vybudovat znalosti a dovednosti, které výrazně urychlí váš profesní růst.
V rámci aktivit Partnerství Vám budou svěřeny i úkoly, ve kterých budete zajišťovat koordinaci mezinárodního týmu.
Budete přispívat k tomu, aby se čeští výzkumníci prosadili v zahraničí:
– V rámci Partnerství budete mít na starosti vyhlašování a realizaci společných mezinárodních výzev.
– Současně s tím budete pomáhat českým výzkumníkům se do těchto výzev zapojovat.
– Vaším úkolem bude také přibližovat mezinárodní aktivity TA ČR ostatním domácím aktérům v oblasti výzkumu, vývoje a inovací na konferencích, přednáškách či panelových diskuzích.

CO OD VÁS OČEKÁVÁME?

• schopnost komunikace v anglickém jazyce (alespoň na úrovni B2)
  • VŠ vzdělání min. bakalářského stupně
  • komunikativnost a asertivní vyjednávání
  • zájem o prostředí výzkumu, vývoje a programů financujících výzkum
  • proaktivitu v navrhování nových řešení a postupů
  • práci v týmu, ale také řešení samostatných úkolů
  • organizační schopnosti, pečlivost a odpovědnost
  • analytické a logické myšlení, schopnost práce koncepčního a strategického charakteru

CO VÁM ZA TO NABÍZÍME?

• bezva tým lidí a moderní prostředí organizace s přátelským kolektivem
  • vykonávání agendy z větší části v mezinárodním prostředí
  • podílet se skrze koordinaci mezinárodních schémat výzkumu a vývoje na aktuálních evropských a globálních otázkách
  • možnost učit se od špičkových zahraničních expertů
  • pravidelné zahraniční služební cesty (min. 3-4 ročně)
  • možnost vyzkoušet si roli „event-managera“ v rámci mezinárodních projektů
  • možnost dalšího rozvoje a systém zaměstnaneckých benefitů (25 dní dovolené, 5 sick days, příspěvek na jazykové vzdělávání, příspěvek na penzijní připojištění, účast ve vzdělávacím systému Agentury, stravenkový paušál, pet friendly office apod.)
  • plný úvazek v rámci spolupráce na projektech
  • nástup od ledna 2026
  • možnost Home office a flexibilní pracovní doba

Technologická agentura České republiky klade důraz na rovné příležitosti mužů a žen při rozvoji jejich profesních drah. Jsme férový zaměstnavatel s dobrou atmosférou, který nabízí příležitosti i lidem se zdravotním postižením či jiným znevýhodněním. Jsme místo plné příležitostí – pro každého, bez rozdílů.

Pokud Vás nabízená pozice zaujala, zašlete, prosím, své CV společně s krátkým motivačním dopisem, který nás zaujme i pobaví.

Educational courses, training, Meal tickets / catering allowance, Corporate events, Holidays 5 weeks, Sick days, Flexible start/end of working hours, Education allowance, International conferences

Limited (temporary)
Bachelor's