5 November

Psycholog*žka pro práci s uprchlíky z Ukrajiny Olomoucko - Člověk v tísni, o.p.s.

15 500 – 18 000 CZK/month

Člověk v tísni je jedna z největších neziskových organizací ve střední a východní Evropě. Pomáháme v zahraničí, ale velkou část naší energie věnujeme práci v České republice, kde mimo jiné poskytujeme sociální a vzdělávací služby včetně dluhového poradenství lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Velkou pozornost soustředíme také na práci s dětmi a mládeží.

Nástup: leden 2026

Výše úvazku: 0,5

Místo výkonu práce: Olomouc / Olomoucký kraj

Pro naši pobočku v Olomouci hledáme psychologa či psycholožku pro práci s uprchlíky z Ukrajiny.

Kdo jsme?

V Olomouckém kraji pracujeme přímo v terénu s lidmi, kteří čelí těžkým životním situacím. Hledáme psychologa, který věří, že tato práce má smysl, dokáže být oporou, průvodcem a důvěryhodnou osobou pro uprchlíky z Ukrajiny.

Koho hledáme?

• Máte VŠ vzdělání v oboru psychologie (včetně nostrifikace diplomu)?
  • Jste způsobilý*á k právním úkonům, bezúhonný*á a zdravotně způsobilý*á?
  • Máte zkušenost s prací s uprchlíky nebo traumatizovanými klienty?
  • Umíte pracovat samostatně i v týmu, jste empatický*á a respektujete odlišnosti?
  • Aktivně ovládáte ukrajinštinu nebo ruštinu?

Pak jste náš člověk!

Co bude náplní Vaší práce?

• Poskytování psychologického poradenství uprchlíkům z Ukrajiny – individuálně i skupinově
  • Krizová intervence v akutních případech
  • Spolupráce s rodinami dětských klientů
  • Spolupráce s dalšími odborníky (lékaři, školami, sociálními pracovníky)
  • Administrativa spojená s výkonem práce (výkazy, reporty, databáze ARUM)
  • Účast na poradách, supervizích, vzdělávacích aktivitách.

Co Vám nabízíme?

• 🏠 Místo výkonu práce: Olomouc a Olomoucký kraj – kancelář je v Olomouci, ale práce zahrnuje i cestování po kraji, část konzultací je možné realizovat online.
  • 💰Nástupní mzdu: 15 500 Kč, po zaučení možnost navýšení osobního ohodnocení až 18 000 Kč.
  • 🤝 Poctivé zaškolení: týmovou podporu a pravidelnou supervizi.

Další benefity, které se Vám budou líbit:

• 😇 Smysluplná práce: Vaše úsilí bude mít přímý dopad na pomoc lidem, kteří to potřebují.
  • 😊 Přátelské prostředí: neformální atmosféra, důvěra, prostor k seberealizaci.
  • 🕢Flexibilní pracovní doba: kombinace práce v kanceláři a z domova.
  • 🌴 Štědrý balíček volna: 25 dnů dovolené, 3 sick days, 2 dny volna navíc pro zaměstnance se zdravotním znevýhodněním, studijní volno.
  • 🌎 Zázemí a know-how: stabilní nezisková organizace s nadnárodní působností.
  • 📚 Prostor pro růst: podpora profesního i osobního rozvoje.
  • 🎁 A navíc: účast na zajímavých projektech, festival Jeden svět, slevy na akce (divadla, koncerty, workshopy), karta MultiSport (samofinancovaná), služební notebook a telefon s výhodným tarifem pro rodinu, právní konzultace ČvT zdarma.

Přidejte se k nám!

Zaujala Vás tato nabídka? Zašlete nám svůj životopis a krátký motivační dopis do 25. 11. 2025.

Těšíme se na Vaši odpověď.

Salary:
15 500 – 18 000 CZK/month
Part-time work
Contract Duration:
Limited (temporary)
Bachelor's
Russian (Advanced), Ukrainian (Advanced)