Jsme soukromá nezávislá česká nadace, která vznikla v roce 1997, aby navázala na činnost české pobočky americké nadace The Foundation for a Civil Society. Posláním Nadace Via je podporovat a posilovat aktivní účast veřejnosti na rozvoji demokratické společnosti v České republice. Naší vizí je společnost, kde lidé jednají svobodně, spolupracují, přijímají odpovědnost za sebe a za své okolí, a kde je darování běžnou součástí života.
V Nadaci Via si zakládáme na profesionálních, dlouhodobých a důvěryhodných vztazích s našimi dárci a partnery. Do týmu hledáme posilu – zkušeného fundraisera nebo fundraiserku, který/á má za sebou prokazatelné výsledky v péči o dárce či obchodní partnery, baví ho/ji hledat nové příležitosti a rozvíjet partnerství, a zároveň se rád/a podílí na podobě a směrování fundraisingu celé organizace.
Co bude náplní vaší práce
- pečovat o individuální, firemní i nadační dárce (ČR i zahraničí) a rozvíjet s nimi dlouhodobé vztahy
- hledat nové příležitosti a navazovat vztahy s dárci a partnery
- podílet se na plánování, přípravě a realizaci eventů pro dárce (aukce, večeře, návštěvy projektů)
- připravovat podklady, prezentace, smlouvy a reporty (ČJ i AJ)
- spravovat CRM a související agendu
- spolupracovat s fundraisingovým týmem i celou nadací
Koho hledáme
- máte zkušenost s fundraisingem nebo obchodem alespoň 2 roky (od akvizice po dlouhodobou péči o dárce)
- orientujete se na vztahy i výsledky - víte, že úspěch stojí na důvěře, profesionalitě a systematičnosti
- máte zkušenost s přípravou a realizací eventů pro dárce a partnery
- jste proaktivní, spolehliví a komunikativní – písemně, po telefonu i osobně
- nezaleknete se neúspěchu – hledáte způsoby, ne důvody
- umíte pracovat pod tlakem v období eventů a zároveň si dokážete dobře nastavit priority
- využíváte technologie k efektivitě (Excel, Canva, O365, MailChimp/ SmartEmailing, CRM, AI)
- jste samostatná, vyrovnaná osobnost s elánem, která převezme odpovědnost a zároveň ráda spolupracuje v týmu
Co nabízíme
- úvazek 0,5 s možností navýšení
- možnost podílet se na směrování fundraisingu v renomované nadaci
- smysluplnou práci s reálným dopadem
- flexibilní pracovní dobu a možnost home office
- 6 týdnů dovolené, 3 sick days
- podporu profesního rozvoje a dalšího vzdělávání
- příjemnou kancelář v centru Prahy s přátelským kolektivem a výbornou kávou
- férové mzdové ohodnocení odpovídající zkušenostem a možnostem sektoru
Jak se přihlásit
Zaujala vás tato profesní výzva? Pošlete nám své CV, motivační dopis a kontakt(y) na pracovní reference.
Očekávaný nástup je prosinec 2025 – prosinec 2025
V Nadaci Via podporujeme aktivní lidi, kteří mění k lepšímu místo, kde žijí. Rozvíjíme také dárcovství v Česku. Naši práci můžeme dělat jen díky štědrosti a důvěře našich dárců a partnerů – proto je pro nás kvalitní fundraisingový tým klíčový.
Těšíme se na spolupráci!