23 September

Administrativní podpora tahačového dispečinku

METRANS, a.s.
Podleská 926/5, Praha, – Uhříněves
V METRANSu pomáháme držet Evropu v pohybu. Připoj se k týmu lidí, kteří propojují přístavy, města i firmy a zajišťují, aby se zboží dostalo tam, kam má – chytře, spolehlivě a s respektem k přírodě.

Chcete práci, kde se můžete naučit logistiku od základů, využít angličtinu a postupně nahlédnout do fungování mezinárodní dopravy?

Do nově vznikajícího týmu METRANS hledáme kolegu nebo kolegyni, který/á nám pomůže se zpracováním přepravních objednávek a komunikací se zahraničními kolegy a dispečery.

Předchozí zkušenosti z logistiky nejsou podmínkou – vše potřebné vás naučíme. Důležitější je pro nás pečlivost, samostatnost, schopnost zorganizovat si práci a chuť učit se nové věci.

A protože tým teprve vzniká, budete mít příležitost být u toho, když se nastavují jeho procesy a způsob fungování.

Proč začít právě u METRANSu?
Logistiku poznáte v reálném provozu. Postupně zjistíte, jak do sebe zapadají železnice, terminály, přístavy, silniční doprava a zákaznický servis. Neučíte se tedy jen jeden administrativní úkon, ale získáváte přehled o širších souvislostech mezinárodní dopravy.

Pracujeme s vlastním informačním systémem. Ten si sami vyvíjíme a podněty lidí z každodenního provozu můžeme promítat do jeho dalšího rozvoje. Budete tak mít možnost přicházet s návrhy, co by šlo dělat jednodušeji nebo efektivněji.

Vzdělávání nekončí zaškolením. Máme vlastní METRANS Academy, prostřednictvím které se můžete dál rozvíjet v oblasti dopravy a logistiky. K dispozici jsou také další odborná školení a jazykové kurzy.

Můžete poznat i další části firmy. Díky praxím na jiných odděleních můžete postupně získat lepší přehled o celém přepravním procesu a zjistit, kam se chcete profesně posouvat dál.

Co Vás u nás čeká?

Vaším hlavním úkolem bude zajistit, aby byly přepravní objednávky správně a včas zpracované.

Konkrétně budete:

• zpracovávat a kontrolovat objednávky pro naše smluvní dopravce,
  • převážně písemně komunikovat se zahraničními kolegy a dispečery,
  • spolupracovat s kolegy ze zákaznického servisu,
  • řešit běžné provozní situace spojené s odbavením objednávek,
  • pracovat v našem vlastním informačním systému,
  • postupně poznávat, jak funguje mezinárodní a intermodální doprava v praxi

Nejde přitom jen o čísla a řádky v systému. Za objednávkami, se kterými budete pracovat, jsou konkrétní kontejnery, kamiony, vlaky a přepravy napříč Evropou. Postupně tak získáte přehled o tom, jak jednotlivé části logistického řetězce fungují a navazují na sebe.

Jak poznáme, že jste ten pravý/ta pravá?

Oceníme, pokud:

• máte minimálně středoškolské vzdělání,
  • domluvíte se anglicky a zvládnete běžnou písemnou komunikaci,
  • jste pečlivý/á a dokážete si dobře zorganizovat práci,
  • zvládnete pracovat na více úkolech současně a určit si priority,
  • umíte běžně pracovat na PC a v MS Office,
  • nezaskočí vás, když se věci mění a je potřeba hledat nové řešení,
  • máte chuť učit se a aktivně se zapojit do fungování nového týmu.

Němčina je výhodou, nikoliv podmínkou. Během práce se s ní ale budete postupně setkávat. Pokud si ji budete chtít zlepšit, můžete u nás využít jazykové kurzy.

Budete u vzniku nového oddělení

To pro nás není jen fráze. Tým i jeho způsob práce se budou postupně vyvíjet.

Některé procesy budeme společně ladit, hledat efektivnější způsob práce a reagovat na to, co ukáže každodenní provoz. Hledáme proto člověka, kterému vyhovuje prostředí, kde ještě není všechno vytesané do kamene, dokáže se přizpůsobit změně a nebojí se přijít s vlastním návrhem.

Pokud naopak potřebujete mít od prvního dne každý postup přesně daný a neměnný, nemusí pro vás být začátek nového oddělení ideální. Pokud vás ale baví být u něčeho nového a podílet se na tom, jak bude tým do budoucna fungovat, můžete tu dostat velký prostor.

Jak vypadá pracovní doba?
Pracujeme v režimu tří denních směn, které se střídají po týdnu:

ranní: 7:00–15:00,
prostřední: 8:00–16:30,
odpolední: 9:00–17:00.

Protože jde o nově vznikající oddělení, může se s jeho dalším rozvojem a podle potřeb provozu způsob organizace práce ještě postupně upravovat.

Co vám nabízíme?

Peníze, stabilita a čas pro vás: Víme, že za dobrou práci náleží odpovídající odměna a jistota. Proto nabízíme balíček, který stojí za to.

1. Finanční stabilita a bonusy

• 2x ročně finanční bonusy (pololetní odměny v květnu a listopadu).
  • Speciální finanční odměna za stabilitu a loajalitu.
  • Odměna při pracovním výročí a při odchodu do důchodu.

2. Jistota a komfort

• 5 týdnů dovolené (více času na regeneraci).
  • Stravenkový paušál 200 Kč za odpracovaný den.
  • Příspěvek na spoření na stáří (penzijní/životní pojištění, DIP).

3. Zdraví, volný čas a slevy

• Multisport karta a EDENRED Benefit karta.
  • Slevy na výrobky Xiaomi, Makro karta, zvýhodněné O2 Family.
  • Online lékařská poradna uLékaře.cz a hrazené očkování proti chřipce.
  • Kompletní zaškolení a zácvik.

Líbí se vám představa stát se součástí dynamického týmu? Pošlete nám svůj životopis a pojďme si popovídat o vaší nové kariéře v METRANS!

Bonusy/prémie, Nadstandardní lékařská péče, Příspěvek na penzijní/životní připojištění, Stravenky/příspěvek na stravování, Dovolená 5 týdnů, Vzdělávací kurzy, školení, Závodní stravování, Kafetérie, Příspěvek na sport/kulturu/volný čas, Firemní akce, Vlastní organizace náplně práce

Who's looking:
METRANS, a.s. (Employer)