25 September

Lektor/ka poznávacího kroužku pro děti s handicapem

Domov pro mne
Pekárenská 988/4a, Brno, – Veveří

Hledáme lektora/ku poznávacího kroužku pro děti s handicapem.

Již 22 let poskytujeme sociální služby osobám se zdravotním postižením. Hojně se také věnujeme volnočasovým aktivitám pro děti i dospělé se zdravotním postižením, a to i za vydatného zapojení dobrovolníků. Naším cílem je umožnit lidem i s těžkým postižením žít doma podle svých představ, rozvíjet jejich schopnosti, podporovat jejich samostatnost a nabídnout jim možnost smysluplně trávit volný čas.

Do našeho týmu hledáme lektora/ku poznávacího kroužku pro děti s handicapem, který/á má chuť společně s dětmi objevovat svět, poznávat nová místa a užívat si společně strávený čas.

Baví tě poznávání, výlety a práce s dětmi? Jsi trpělivý/á, tvořivý/á a rád/a vymýšlíš zajímavý program? Přidej se k nám!

Kdy a kde:

Každou druhou středu od 15:30 do 17:30

První lekce: 7. 10. 2026

Pracoviště: Pekárenská 4a, naše klubovna Paluba

Co tě čeká:

• společné poznávání zajímavých míst a témat
  • výpravy za poznáním a objevování zajímavých míst v Brně
  • vyhledávání a plánování zajímavých a bezbariérových míst, která s dětmi navštívíte
  • povídání, hry, kvízy a další poznávací aktivity
  • poznávání přírody, zvířat, zajímavých míst, kultur a tradic
  • tvoření a praktické aktivity související s jednotlivými tématy
  • tematické aktivity podle ročního období, svátků nebo přání dětí
  • zapojování dětí do jednotlivých činností podle jejich možností a schopností
  • podpora samostatnosti, komunikace a spolupráce mezi dětmi
  • vytváření příjemné a bezpečné atmosféry, ve které si děti poznávání užijí
  • spolupráce s osobními asistenty, kteří poskytují dětem potřebnou podporu a péči
  • pravidelná komunikace s vedoucí zájmového kroužku

Nemusíš mít předchozí zkušenost s vedením kroužku. Důležitější je pro nás vztah k dětem, pozitivní přístup, chuť objevovat nová místa a schopnost přizpůsobit aktivity možnostem dětí.

Koho hledáme:

• lektora/ku staršího 18 let
  • člověka, který má vztah k dětem a pozitivní přístup k jejich zapojování do aktivit
  • předchozí zkušenost s dětmi s handicapem nebo vedením kroužku je vítána, není však podmínkou
  • člověka, který se orientuje v Brně a nebojí se vyhledávat zajímavá a bezbariérová místa vhodná pro společné návštěvy
  • empatického, trpělivého, tvořivého a spolehlivého člověka
  • někoho, kdo umí komunikovat s dětmi a dokáže je motivovat a zapojit podle jejich individuálních možností
  • samostatného člověka, který si dokáže připravit program a zároveň spolupracovat s týmem
  • zodpovědného člověka, kterému záleží na bezpečném a příjemném prostředí
  • člověka, který bude pravidelně komunikovat s vedoucí zájmového kroužku

Co nabízíme:

• odměnu 250 Kč/hod. (DPP)
  • zaučení a podporu týmu
  • spolupráci s osobními asistenty
  • možnost dlouhodobé spolupráce formou DPP během školního roku, tj. do 30. 6. 2027
  • možnost pokračovat ve spolupráci i v dalším školním roce
  • možnost získat cenné zkušenosti při práci s dětmi s handicapem
  • smysluplnou práci v přátelském prostředí
  • prostor pro vlastní nápady a kreativitu

V případě vašeho zájmu nám pošlete strukturovaný životopis a motivační dopis s informací, proč by ses chtěl/a realizovat právě v této oblasti.

Pro více informací navštivte www.domovpromne.cz

Budeme se těšit na případnou spolupráci!

Who's looking:
Domov pro mne (Employer)